Home Agenda Contact

Nieuws & Weetjes

30 maart 2020

#stayathome
In het kader van het thuisblijven heb ik met onderstaand filmpje meegedaan aan de #huiskamerchallenge van #classicnl


24 maart 2020

Coronamaatregelen
Ook hier in de pianostudio zijn we inmiddels overgegaan tot videolessen via zoom.us. Dit tot nader order.
Het Open Podium op 24 april is afgelast.
De repetities van het Canto-Ostinato-Project worden opgeschort.


15 december 2019

Nieuw op de agenda: 3x MUZIEK BIJ DE KOFFIE
Er is weer prachtig gespeeld tijdens de groepsles afgelopen vrijdag. Toch blijven de zenuwen ons wel parten spelen. "Wat kun je daar nu aan doen?" - was de vraag, met direct het antwoord: "Heel veel voorspelen". Aanleiding voor mij om het toch al spelende idee van MUZIEK BIJ DE KOFFIE vorm te geven: eens in de 2 à 3 maanden een Open Podium voor beginnende tot gevorderde (alle!) leerlingen, met daarbij ook de gelegenheid om met elkaar of met jullie juf quatre-mains te spelen - de Quatre-Mains Salon. En lekker koffie- en theeleuten natuurlijk...


25 september 2019

Het nieuwe pianoboek is binnen!
Nu verkrijgbaar: Esther's tweede pianoboek THE WEATHER REPORT - 12 intermediate polyrhythmic studies for piano, zie Composities.
Als je moeilijke polyritmische werken wil gaan spelen zoals Debussy's 1ste Arabesque of Chopins 1ste Moscheles Etude en de Fantaisie-Impromptu, kun je de polyritmes (2 tegen 3, 3 tegen 4 etc) nu supergemakkelijk leren spelen met deze melodische etudes. Wie wil dat nou niet?


23 september 2019

Nieuw! Uit binnenkort verkrijgbaar album THE WEATHER REPORT: no. 6 "Rather Hot"
Esther Groot speelt uit haar onlangs voltooide en binnenkort verkrijgbare pianoboek "THE WEATHER REPORT - 12 intermediate polyrhythmic studies for piano" no. 6 "Rather Hot".


18 september 2019

Solo en met 6 handen
Terugblik naar afgelopen zondag 15 september, toen Esther, Sigrid en Esther meededen aan de Pianowandeling Culemborg.


22 augustus 2019

Feestelijke 5e Pianowandeling Culemborg
Zondagmiddag 15 september 2019 is Esther voor de 5e keer te beluisteren op de Pianowandeling Culemborg. Dit jaar deels solo, met werken van Rachmaninoff, en deels 6-handig, samen met Sigrid Keek en Esther Hermans. Op het 6-handige programma ook Rachmaninoff, met een super-romantisch stuk om helemaal bij weg te dromen, en Tomislav Baynov, met een zeer ritmisch en opzwepend stuk om weer goed wakker te worden.» Archief Nieuws & Weetjes
© 2010-2019 Pianostudio Emajeur    Privacyverklaring    Webdesign: Emajeur