Home Agenda Contact

Nieuws & Weetjes

13 mei 2024

Bijzonder noorderlicht - inspiratie voor een nieuw pianostuk?
Afgelopen weekend was er fantastisch noorderlicht te zien, gewoon hier in Nederland, zelfs gewoon hier in de achtertuin. Ik heb prachtige foto's kunnen maken en van deze foto's ook een timelapse video. Het was een unieke, indrukwekkende ervaring. Nu borrelt het vanbinnen - een nieuwe compositie, of zelfs een album, met de titel AURORA BOREALIS?23 februari 2024

De vleugel krijgt nieuwe hamerkoppen
De hamerkoppen van de vleugel waren aan vervanging toe. Doordat het vilt oud en versleten was, was de klank erg hard geworden. Vandaag heeft pianotechnicus André Oorebeek nieuwe hamerkoppen voor de vleugel geïnstalleerd. Ik heb er al even op gespeeld: wat een verschil! Warmer en vriendelijker, maar met kern. Ik ben er blij mee!


31 december 2023

Winter uit de 4 Jaargetijden van Vivaldi
Video's maken vind ik ook hardstikke leuk - nog iets waar de vakantie goed voor is ;).


25 december 2023

Vakantie in de Pianostudio
Het is stil in de pianostudio nu het kerstvakantie is, en het magneetbord hoeft niet gebruikt te worden. Dus deze kleine 'alien', gemaakt door Sara, mag nog even blijven en houdt mij gezelschap, terwijl ik lekker bezig ben met mijn (toepasselijke) vakantieprojectje: De Winter van Vivaldi.


16 september 2023

Studio Emajeur fotografie
Jullie hebben het vast al opgemerkt in de pianostudio: het fotostudio-hoekje met lampen, schermen en achtergronddoeken. Esther is naast de muziek ook druk bezig met beeld.
"Op dit moment doe ik mee met 3x50.nl, een fotografie-project waar 50 fotografen 50 weken lang een foto maken met de 50mm lens. In deze foto, 3x50.nl week 12, komt mijn fascinatie voor expressie, (piano)handen en fotografie mooi samen."


28 augustus 2023

Korte terugblik op buitenconcertje Kunstspoor Noord-Beveland
Afgelopen weekend speelde Esther uit eigen werk. Tussen de buien door, ongedwongen en intiem, in de mooie boomgaard van Studio Wijtvliet te Geersdijk.


2 juli 2023

Vakantie-uitje: Esther speelt eigen composities tijdens Kunstspoor Noord-Beveland
Laatste weekend in augustus: twee keer een buitenconcertje met 'THE SEASONS' van Esther Groot in de prachtige boomgaard bij Studio Wijtvliet in Geersdijk, zie agenda.


7 mei 2023

Esther speelt Fantaisie Impromptu van Chopin
"Dit was wel heel bijzonder: spelen op de bruiloft van mijn zoon. Op een prachtige locatie in het groen, omlijst door vogelgezang. Feest!"» Archief Nieuws & Weetjes
© 2009-2024 Pianostudio Emajeur    Privacyverklaring    Webdesign: Emajeur